Het wielerseizoen is weer in volle gang en dat inspireerde ons om informatie met jullie te delen over het wielrennen en mogelijke blessures waar je mee te maken kunt krijgen.

Wielrenners kampen vaak met knieklachten, achillespeesklachten, nek- of rugklachten. Vandaag zullen wij informatie met jullie delen over nek- en rugklachten. Nek- en rugklachten kunnen voorkomen, eventueel met uitstraling naar de armen of benen, als gevolg van het minder goed bewegen of functioneren van de nek, boven-/onderrug of heupen. Mogelijk heeft u dan baadt bij manuele therapie. Interesse gewekt? Lees dan hieronder verder!

De Manueel Therapeut is een fysiotherapeut die zich, na de opleiding fysiotherapie, heeft gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van patiënten met klachten aan de wervelkolom en aan de gewrichten in armen en benen. Deze klachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan wanneer gewrichten niet optimaal bewegen, dit worden ook wel functiestoornissen genoemd. Vaak is een veranderde houding, veranderde belasting of overbelasting van het gewricht de oorzaak van de klacht waardoor het bewegen moeilijker gaat, dit kan gepaard gaan met pijn. Ook kunnen spieren meer gaan verkrampen en kan de pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam.

De manueel therapeut kijkt of er eventueel redenen zijn waardoor de klachten in stand worden gehouden, dit kan zijn de fietshouding, het minder goed bewegen van de gewrichten of de wervelkolom, disbalans tussen de spieren of eventueel verminderde core stability. De therapeut zal het complete lichaam beoordelen op het bewegend functioneren en de onderlinge verbanden en relaties analyseren. Vervolgens kan de therapeut door middel van het toepassen van  specifieke passief mobiliserende bewegingen, soms aangevuld met een gedoseerde impulstechniek (manipulatie),  de beweeglijkheid van de gewrichten vergroten. De pijn neemt af en de beweging van de gewrichten kan verbeteren.

 

Mocht je meer informatie willen of een afspraak willen plannen? Neem dan contact op met Fysiotherapie praktijk Elswout op telefoonnummer 023 544 5546. Onze Manueel Therapeut is Rosan de Vogel en zij zal je graag meer informatie geven.

Terug naar overzicht