Bi een gezonde schouder zorgt het kraakbeen  van de schouderkop en schouderkom ervoor dat de bewegingen soepel gaan en dat de gewrichtsdelen over elkaar heen glijden.

Bij artrose(slijtage) wordt de kraakbeenlaag dunner en vam slechtere kwaliteit. Het gewricht gaat schuren en er ontstaan pijn en stjfheid en er kunnen botwoekeringen ontstaan. Bij toenemde slijtage neemt de pijn en stijfheid toe en het gewricht kan gaan ontsteken.

De oorzaak van slijtage(artrose) zijn bijvoorbeeld leeftijd, een ongeval of reuma.

Artrose kan vastgesteld worden bij een lichemalijk onderzoek, een echo, Ro-foto of MRI.

De behandeling zal in eerste instantie gericht zijn op vermindering van pijn en stijfheid, middels oefeningen, pijnmedicatie of rust. Een vervolgtraject kan zijn een injectie in het gewricht of bijvoorbeeld een bezoek aan de pijnpoli. Mocht dit allemaal geen soelaas bieden dan kan overgegaan worden tot een operatie en het plaatsen van een prothese(kunstgewricht).

In eerste instantie is een bezoek aan de fysiotherapeut te adviseren. Wij, bij Fysiotherapie Elswout, hebben een ruime ervaring en de expertise in huis om u te adviseren, te voorzien van een oefenprogramme of om de juiste diagnose te stellen.

Bel 023-5445546 voor meer info!