Oncologische revalidatie

Bewegen en kanker
Als u behandeld wordt of in behandeling bent voor kanker kan het zo zijn dat u (rest)verschijnselen aan de behandeling heeft overgehouden. U heeft misschien het idee, dat het beter is om lichamelijke activiteiten te vermijden om daarmee uw klachten, zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, te verminderen. Het tegenovergestelde is echter waar. Het is juist erg belangrijk dat u blijft bewegen. Minder bewegen geeft juist meer klachten, uw mogelijkheden nemen steeds verder af en u gaat zich minder fit voelen.

Voor mensen die een behandeling ondergaan ( of behandeld zijn voor kanker ) is een beweegprogramma ontwikkeld. Tijdens het programma begeleidt een fysiotherapeut met specifieke deskundigheid op het gebied van kanker u op een verantwoorde manier naar een actieve leefstijl.

Wat levert een beweegprogramma u op?

Mensen die behandeld of in behandeling zijn voor kanker hebben baat bij het herwinnen en onderhouden van een actieve leefstijl. Positieve effecten op de kwaliteit van leven van een actieve leefstijl zijn aangetoond; het draagt bij aan de overlevingskans en het kan een aantal risicofactoren voor (het terugkeren van) kanker verminderen. U voelt zich fitter, waardoor uw kwaliteit van leven verbetert!

Meer weten?

Wilt u meer weten over oncologische revalidatie?
Neem dan even contact met ons op 023-544 5546 of maak direct een afspraak