Lopersknie

Knieblessures komen regelmatig voor bij hardlopers. Eén ervan is chondropathie, een overbelastingblessure, een pijnklacht aan de achterzijde van de knieschijf: irritatie van het kraakbeen. Veel kilometers maken, lopen op verkeerd schoeisel of lopen door geaccidenteerd terrein kunnen de oorzaak zijn van deze blessure.    

De pijn en een soms een kraken wordt gevoeld aan de achtkant van de knieschijf. Het gewichtskraakbeen van de knieschijf is geïrriteerd en de klachten zullen geleidelijk toenemen. Soms is de knie dik na het (hard)lopen. De klachten worden erger bij het toenemen van de loopafstand en soms zijn er ook problemen bij bijvoorbeeld traplopen.

Behandeling lopersknie

In eerste instantie is het verstandig op de loopafstand fors in te korten of totale rust te nemen. Rek- en krachtoefeningen, ijs, goed schoeisel, verandering van ondergrond of terrein kunnen de klachten doen af nemen.

Mochten de klachten blijven bestaan dan kan onze praktijk u van verdere adviezen voorzien en u behandelen, zodat u weer kunt hardlopen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de behandelmogelijkheden voor een lopersknie?
Neem dan even contact met ons op 023-544 5546 of maak direct een afspraak