Achillespeesblessure

De achillespeesblessure is bijna altijd een overbelasting blessure en vraagt om een zorgvuldige aanpak.

De achillespees is de aanhechting van de kuitspieren aan het hielbeen. Het probleemgebied bevindt zich vanaf de hiel tot 15 centimeter daarboven.
Omdat een achillespeesblessure een overbelastingblessure is nemen de pijn- en stijfheidsklachten geleidelijk toe. In eerste instantie voelt u alleen wat irritatie bij het opstaan en opgang komen. Hardlopen geeft in eerste instantie geen problemen. Daarna is de warming-up gevoelig en al snel kan er niet meer pijnloos getraind worden. De achillespees is dan verdikt en pijnlijk.

Behandeling achillespeesblessure

Een hakverhoging in uw (hardloop)schoenen kan mogelijk soelaas bieden. Neem rust, ijs de pijnlijke plek, doe rek- en spierversterkende oefeningen en voer de belasting op wanneer de klachten verdwenen zijn. Laat u adviseren over uw schoeisel en ga lopen op onverhard terrein. Vergeet de warming up en cooling down niet.

Binnen onze praktijk is er veel expertise in huis om te helpen bij uw blessure. Naast een gedegen advies, kunnen wij een echo maken om zo de ernst van de blessure in beeld te brengen, verder kunnen wij u middels shockwave 

 , speciale zooltjes en schoen- en trainingsadvies weer aan het hardlopen brengen of houden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de behandelmogelijkheden voor uw achillespeesblessure?
Neem dan contact met ons op 023-544 5546 of maak direct een afspraak.