Shin splints

Shin splints zijn een overbelasting blessure, die net als alle andere overbelasting problemen geleidelijk ontstaan. De pijn kan zich manifesteren aan de binnen of buitenkant van het scheenbeen.

Beginnende hardlopers zijn het meest gevoelig voor shin splints. Ervaren hardlopers kunnen problemen krijgen als de trainingsbelasting te snel wordt opgevoerd. Schoeisel, ondergrond, looptechniek en looppatroon kunnen ook shin splints veroorzaken. De pijnklachten ontstaan in eerste instantie na het hardlopen, daarna is er ook pijn bij de warming up en vervolgens zal er niet meer pijnvrij gelopen kunnen worden.

Behandeling shin splints

Shin splints zijn goed te behandelen, wanneer er beginnende klachten zijn. Neem rust, doceer de hardlooptraining, ijs de pijnlijke plek, laat u adviseren over uw schoeisel en besteedt extra aandacht aan rek- en krachtoefeningen. Shin splints zijn hardnekkig, wanneer de pijnklachten genegeerd worden en de training wordt doorgevoerd.
Mochten bovenstaande adviezen niet het gewenste resultaat hebben, neem dan contact op met onze praktijk voor een advies over de behandelmogelijkheden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de behandelmogelijkheden voor shin splints?
Neem dan even contact met ons op 023-544 5546 of maak direct een afspraak