Acupunctuur

ACUPUNCTUUR

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).  Dit is een volledig medisch systeem dat al meer dan 2000 jaar diagnoses stelt, ziektes kan genezen, klachten verbetert en ook preventief werkt. Eeuwen geleden al konden de Chinezen het functioneren van het menselijk lichaam nauwkeurig verklaren door het observeren van de natuur. De Chinese zienswijze benadert de mens en zijn ziektes anders dan de Westerse geneeskunde. Ze verschilt hierin door niet de ziekte maar de zieke mens in zijn omgeving centraal te stellen. Alles wat bestaat is volgens de Chinese filosofie een samengaan van twee oerkrachten, Yin en Yang. Gezondheid hangt af van een goed evenwicht tussen deze krachten. Bij verstoring kunnen er klachten optreden.

Principe van acupunctuur

Het basisprincipe van de Acupunctuur is de circulatie van de levensenergie Chi. Deze stroomt via een ingewikkeld stelsel van kanalen (meridianen) door ons lichaam. Bij ziekte is het energie - evenwicht verstoord. Acupunctuur is de meest bekende TCG techniek, waarbij naalden op nauwkeurig omschreven punten worden ingebracht. Hierdoor kan de stroom van de energie beïnvloed worden en kunnen blokkades worden opgeheven. Door het bewust laten worden van de mogelijke oorzaak die ten grondslag ligt aan de klacht, kan men ook zelf meewerken aan het genezingsproces door bijvoorbeeld voeding en leefwijze aan te passen.

Behandeling

Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van hele fijne, steriele naaldjes die op specifieke punten in de huid worden gebracht terwijl u ontspannen ligt. Deze punten bevinden zich op de meridianen verspreid over het gehele lichaam, maar het aantal naaldjes dat per behandeling wordt ingebracht is zeer beperkt. Het inbrengen van de naaldjes kan te voelen zijn maar is over het algemeen niet pijnlijk. Na ongeveer 20 tot 30 minuten worden de naalden weer verwijderd.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het behandelen van uw klachten middels acupunctuur? Neem dan contact met Fang Yeh 0625249393 of 06-46451839 of klik op onderstaande link?

https://balancepoint-acupunctuur.com

of stuur een mail naar: praktijk@fysioelswout.nl