Aspecefieke lage rugklachten

Aspecifieke lage rugpijn?

Iedereen heeft weleens lage rugpijn (gehad), het gebied tussen de onderste ribben en de bilplooi. Bij meer dan 90% van de mensen met lage rugpijn kan er geen lichamelijke oorzaak gevonden worden, zoals een hernia of artrose ( slijtage ).

Oorzaak

Bij aspecifieke lage rugpijn is onduidelijk waar de pijn vandaan komt. Een verkeerde houding, overbelasting of stress kunnen lage aspecifieke rugklachten veroorzaken.

Symptomen

Pijn en stijfheid van de lage rug met eventueel uitstraling naar de billen of benen. Lang zitten en staan zijn pijnlijk, maar ook bukken en tillen kunnen de klachten verergeren. De pijn kan mild zijn, maar is ook soms zo heftig dat bijvoorbeeld werken en sporten onmogelijk zijn. Pijnstilling, rust en gedoseerd bewegen kunnen de oplossing zijn, maar ook fysiotherapie kan u van uw klachten afhelpen.

Fysiotherapie Elswout heeft veel expertise in huis om u van uw lage rugklachten af te helpen. Naast fysio-/manuele therapie, kunnen wij u ook helpen met een specifiek, op u afgestemd oefenprogramma of Dryneedling.

Informatie, bel: 023-5445546 of 06-46451839 of maak direct een afspraak