Hielspoor

Hielspoor is een overbelastingblessure die bij hardlopers regelmatig voorkomt. De aanhechting van de peesplaat, die loopt van de hiel tot aan de tenen is ontstoken (tendinitis). Soms is er een verkalking te zien op een röntgenfoto of een echo, een zogenaamd hielspoor. De klachten ontstaan door o.a. verkeerd schoeisel, lopen op harde ondergrond, overgewicht of te snel en te veel willen lopen. Pijn wordt gevoeld onder of aan de binnenzijde van de hiel.
     
Bij deze blessure nemen de pijnklachten geleidelijk toe. In eerste instantie zijn er alleen wat pijnklachten bij het opstaan. Na de warming-up is de hielpijn meestal verdwenen. Op een gegeven moment is pijnloos trainen/hardlopen niet meer mogelijk is.

Behandeling hielspoor

Een schokdempende hakverhoging in uw (hardloop)schoenen kan mogelijk soelaas bieden. Neem rust, doe rek- en spierversterkende oefeningen en voer de belasting langzaam op wanneer de klachten verdwenen zijn. Laat u adviseren over uw (hardloop-)schoeisel en ga lopen op onverhard terrein. Vergeet de warming up en cooling down niet.

Binnen onze praktijk is er veel expertise in huis om te helpen u te helpen bij uw hielspoorklachten. Naast een gedegen advies en begeleiding, kunnen wij een echo maken om de blessure in beeld te brengen, verder kunnen wij u middels shockwave, speciale zooltjes en schoen- en trainingsadvies weer aan het hardlopen brengen of houden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de behandelmogelijkheden voor uw hielspoor klachten?
Neem dan even contact met ons op 023-544 5546 of maak direct een afspraak