Frictie syndroom

Overbelasting blessures aan de knie komen bij hardlopers regelmatig voor.
Bij lopers die veel kilometers maken, beginnende hardlopers, maar ook lopers op versleten schoeisel is de kans op het zogenaamde tractus iliotibialis frictiesyndroom hoger. De pijnklachten manifesteren zich aan de buitenzijde van de knie.
De tractus iliotibialis is een grote peesplaat aan de buitenzijde van het bovenbeen die geïrriteerd kan raken bij overbelasting. Een surmenageklacht die in eerste instantie voor weinig problemen zorgt. Maar wanneer er niet gedoceerd wordt bij het hardlopen voor vervelende- en hardnekkige klachten kan zorgen.

Behandeling fictie syndroom

In eerste instantie is het verstandig op de loopafstand fors in te korten of totale rust te nemen. Rek- en krachtoefeningen, ijs, goed schoeisel, verbetering van de looptechniek, verandering van ondergrond of terrein kunnen de klachten doen af nemen.
Mochten de klachten blijven bestaan dan kan onze praktijk u van verdere adviezen voorzien en u begeleiden bij het weer oppakken van het hardlopen.
Hierbij wordt onder andere gekeken naar looptechniek, statiek en dynamiek van voeten en bovenliggende gewrichten en kracht van de beenspieren.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de behandelmogelijkheden voor uw blessure?
Neem dan even contact met ons op 023-544 5546 of maak direct een afspraak