Schouderklachten

Bij een gezonde schouder zorgt het kraakbeen van de schouderkop en schouderkom ervoor dat de bewegingen soepel gaan en dat de gewrichtsdelen over elkaar heen glijden.

Bij artrose wordt de kraakbeenlaag dunner en van slechtere kwaliteit. Het gewricht gaat schuren en er ontstaan pijn en stjfheid en er kunnen botwoekeringen ontstaan. Bij toenemde artrose neemt de pijn en stijfheid toe en het gewricht kan gaan ontsteken.

Artrose is geen slijtageproces, maar een reumatische aandoening.

Artrose kan vastgesteld worden bij een lichamelijk onderzoek, een Echo, Ro-foto of MRI.

De behandeling zal in eerste instantie gericht zijn op vermindering van pijn en stijfheid, middels oefeningen, pijnmedicatie of rust. Een vervolgtraject kan zijn een injectie in het gewricht of bijvoorbeeld een bezoek aan de pijnpoli. Mocht dit allemaal geen soelaas bieden dan kan overgegaan worden tot een operatie en het plaatsen van een prothese(kunstgewricht).

In eerste instantie is een bezoek aan de fysiotherapeut te adviseren. Wij, bij Fysiotherapie Elswout, hebben een ruime ervaring en de expertise in huis om u te adviseren, te voorzien van een oefenprogramme of om de juiste diagnose te stellen.

Bel 023-5445546 voor meer info!