Shockwave

Shockwave therapie, ook wel bekend als extracorporale shockwave therapie (ESWT), is een innovatieve behandelmethode die steeds meer aandacht krijgt in de medische wereld. In deze blog zullen we dieper ingaan op wat shockwave therapie precies is, hoe het werkt en welke voordelen het kan bieden voor herstel en welzijn.

Wat is Shockwave Therapie?

Shockwave therapie is een niet-invasieve medische procedure waarbij hoog-energetische geluidsgolven worden gebruikt om pijnlijke gebieden in het lichaam te behandelen. Deze geluidsgolven worden gegenereerd door een apparaat en worden gericht op specifieke zones waar zich pijn of letsel bevindt.

Hoe Werkt het?

De geluidsgolven dringen diep door in de weefsels en stimuleren de regeneratieve processen in het lichaam. Dit kan leiden tot verbeterde bloedcirculatie, versneld herstel van beschadigd weefsel en verminderde pijn. Het mechanisme achter shockwave therapie omvat ook het afbreken van verkalkingen en het bevorderen van de afvoer van ontstekingsstoffen.


Toepassingen van Shockwave Therapie:
Shockwave therapie wordt vaak gebruikt bij de behandeling van orthopedische aandoeningen, zoals: - peesontstekingen (Tenniselleboog/ Golferselleboog)
          - spierblessures 
          -  hielspoor
          - Slijmbeursontsteking (Schouder/ heup)
          - Shin splints (Scheenbeenvlies ontsteking)
          - Dupuytren en triggerfinger

Voordelen van Shockwave Therapie:

1. Niet-Invasief: In tegenstelling tot chirurgische ingrepen is shockwave therapie niet-invasief, wat betekent dat er geen incisies nodig zijn. Shockwafe bevordert het lichaamseigen herstelproces in combinatie met de juiste oefeningen.

2. Sneller Herstel: Patiënten ervaren vaak een versneld herstelproces na shockwave therapie, waardoor ze eerder weer actief kunnen worden.

3. Minder Medicatie Nodig: Omdat shockwave therapie gericht is op het verbeteren van natuurlijke genezingsprocessen, kan het de behoefte aan pijnstillers verminderen.

4. Meteen (tijdelijke) pijndemping: Na de behandeling kan de pijnlijke plek wat verdoofd aanvoelen.

Het is echter belangrijk op te merken dat de effectiviteit van shockwave therapie kan variëren afhankelijk van de specifieke aandoening, de individuele respons en andere factoren.

 Interesse? Maak een afspraak of bel: 023-5445546