Zorgverzekering 2023

1. HOEVEEL FYSIOTHERAPIE HEB JE NODIG?
Dat is de belangrijkste vraag. Bepaal hoe groot de kans is dat je het komende jaar fysiotherapie nodig hebt en zo ja, hoeveel behandelingen dan? Hoeveel zorg had je het afgelopen jaar nodig?

2. CHECK HET AANTAL BEHANDELINGEN
Controleer op tijd of het aantal behandelingen dat wordt vergoed, overeenkomt met wat je nodig denkt te hebben. Een overzicht van de aanbevolen polissen vind je verderop in deze nieuwsbrief.

3. LET OP DE KLEINE LETTERTJES
Sommige zorgverzekeraars beloven dat ze veel behandelingen vergoeden, maar vereisen wel dat je vanaf een bepaald aantal behandelingen een machtiging aanvraagt bij de zorgverzekeraar. Bestudeer de kleine lettertjes dus goed voordat je overstapt.

4. NIET VERZEKEREN VOOR FYSIOTHERAPIE? SOMS EEN SLIMME KEUZE!
Je bent niet verplicht om je aanvullend te verzekeren voor fysiotherapie. Gemiddeld betaal je hiervoor al snel 180,- per jaar. Dat zijn per jaar al 4 behandelingen fysiotherapie. Dus: twee jaar geen aanvullende polis afsluiten, kan een aantrekkelijke optie zijn.

Een ander voordeel is dat de fysiotherapeut minder administratietijd kwijt is. Tijd die hij/zij in de behandeling kan stoppen. Ons advies is wel om jaarlijks een bedrag te reserveren. Uiteindelijk gaat het erom wat je zelf kan en wil missen.
In onderstaand overzicht zie je welke labels bij welke zorgverzekeraar horen. In 2023 hebben wij met vrijwel alle zorgverzekeraars een contract, behalve met Zorg en Zekerheid, EUCARE (Caresq), CZ Just en VGZ.

Geen contract met jouw zorgverzekeraar? Je kunt nog steeds bij ons terecht voor de beste zorg! Je krijgt van ons een rekening die je zorgverzekeraar deels vergoedt.

Eigen risico en fysiotherapie
In ruim 80% van alle gevallen wordt fysiotherapie vanuit je aanvullende pakket vergoed. Er geldt dan nooit een eigen risico. Bij fysiotherapie uit de basisverzekering betaal je wel eerst het eigen risico. Of fysiotherapie wel of niet vanuit de basisverzekering vergoed wordt, is nogal complex. Uiteraard kun je altijd je fysiotherapeut of onze secretaresse om advies vragen.

Verwijzing van arts niet nodig
Een verwijzing van een arts of specialist is niet nodig. Je kunt direct naar de fysiotherapeut!

Aanvullende vragen?
Als je vragen hebt over je persoonlijke situatie, vraag dat dan gerust! Wij helpen je graag!